A 25000.-Ft fölötti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás!

Kanóc karbantartás

Kezdetben az új kanóc fehér. Idővel a kanóc feketévé válik a szén felhalmozódásától, ami csökkenti a teljesítményt. Amikor ez megtörténik, le kell vágnia a kanócot:

1. Egy csipesz vagy tűfogó segítségével óvatosan húzza felfelé, amíg meg nem jelenik a tiszta kanóc. Fogja meg a kanócot, amennyire csak lehetséges, nehogy elszakadjon.

2. Vágja le a végét még a kémény tetejével együtt ollóval vagy drótvágóval.

   • Tipp : Ezt évente egyszer vagy kétszer kell elvégezni. Mindegyik kanóc csaknem négy (4) hüvelyk hosszú, így 2-3 vágás után ki kell cserélni a kanócot. A kanócot ki kell cserélni, ha az öngyújtó nem gyullad ki megfelelően, vagy ha a gyújtási folyamatot többször meg kell ismételni.

  A kanóc cseréje a Zippodon

  Új kanóc felszerelése normál vagy vékonyabb öngyújtó modellre:

  1. Távolítsa el az üzemanyagkamra összes alkatrészét; a kovakő csavar, filcpárna, csomagolóanyag és a régi kanóc.

   • Tipp : A gyorsabb és egyszerűbb összeszerelés érdekében óvatosan helyezze vissza a csomagolóanyagot pontosan ugyanabban a sorrendben, ahogyan eltávolította. A darabok jobban illeszkednek egymáshoz.

  2. Helyezze be az új kanócot a kéménynyíláson keresztül, és hajlítsa a kanóc felső részét a kémény fölé, hogy a helyén maradjon az összeszerelés során.

   • Megjegyzés : A csőgyújtónál a kéménysapka levehető. Csak csúsztassa az indexképet a széle alá mindkét végén, és emelje fel.

  3. Cserélje ki a csomagolóanyagot apró darabokra, a kanócot a párnázat közé kígyózó vagy „S” mintázattal szúrva.

   • Tipp : A cél az, hogy a kanóc a lehető legnagyobb mértékben érintkezzen a csomagolóanyaggal.

  4. Helyezze vissza a filcpárnát a kovakő csőre, és rögzítse a kovakő rugóval a korábban említett módon

   • Tipp : Győződjön meg arról, hogy a kovakő nem esett ki a folyamat során.

  5. Vágja le a kanócot a kéménymagasság mellett is, és helyezze vissza a betétet a tokba.  Használjon eredeti Zippo üzemanyagot, kanócot és kovakőt