A 25000.-Ft fölötti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás!
W.R. Case & Sons logó

A WR Case & Sons Cutlery Company prémium minőségű, kézzel készített kések amerikai gyártója, amelyek generációk óta öröklődnek. A pennsylvaniai Bradfordban található Case kínálata termékkategóriák széles skáláját fedi le, a hagyományos összecsukható zsebkésektől és a rögzített pengéjű sportkésektől a korlátozott gyártású emléktárgyakig és gyűjthető tárgyakig.

Történelem

A cég gazdag története 1889-ben kezdődött, amikor négy testvér – William Russell (WR), Jean, John és Andrew Case (más néven „The Case Brothers”) késeket kezdett gyártani és árusítani egy kocsiút mentén New York állam északi részén. WR fia, John Russell (Russ) Case, a Case Brothers márka egykori eladója, a 20. század fordulóján indította útjára a WR Case & Sons-t. Russ apja, fia tanácsadójaként működött, segített stabilizálni a vállalat korai pénzügyeit, miközben a jó minőségű evőeszközök megbízható szállítójaként szerzett hírnevet. 1993-ban a Zippo Manufacturing Company, a világhírű Zippo® szélálló öngyújtó gyártója és egy másik családi vállalkozás Bradfordban, megalapította a WR Case & Sons Cutlery Company-t, hogy folytassa a Case márkacsalád örökségét.

A cég eredeti késkoncepcióit és gyártási módszereit jelentősebb nyomtatott kiadványok, nemzetközi kereskedelmi szervezetek és rendezvények, televíziós műsorok és jelentősebb filmek díjaival és jellemzőivel ismerték el. A történelmének kezdetei óta használt egyedi bélyegzős  rendszer a Case márkát a világ egyik kedvenc gyűjthető márkájává tette.

Ma

A Case Collectors Club 18 000 aktív taggal a világ legnagyobb ismert késgyűjtő egyesülete. A Case minőség iránti elkötelezettsége nyilvánvaló abban a 125 kézpárban, amely egyetlen kés elkészítéséhez szükséges. A kések gondosan megformált fogantyúkkal kezdődnek, amelyek valódi anyagok széles skálájából készülnek, mint például brazil szarvasmarhacsont, szarvasagancs, bivalyszarv, gyöngyház, egzotikus fák és kövek. A sárgaréz, nikkel és ezüst alkatrészek kiemelik az egyes formákat, és olyan késeket egyesítenek, amelyek nemcsak szépek, de kiállják az idő és a használat próbáját.

A  késeket nagyrészt a hardver- és lakberendezési kiskereskedők, speciális evőeszköz-üzletek, divat- és kiegészítőboltok, katalógus-kiskereskedők és mások hivatalos kereskedői hálózatán keresztül értékesítik.

A WR Case & Sons Cutlery Company céggel kapcsolatos további információkért látogasson el a C aseKnives.com oldalra.

Meghívjuk Önt, hogy látogassa meg a Pennsylvania állambeli Bradfordban található Zippo/Case Múzeumot , ahol rajongók és gyűjtők gyűlnek össze a világ minden tájáról, hogy megismerjék a Case kések és Zippo öngyújtók gazdag történetét.


Ronson/Ronsonol logók

A Zippo Manufacturing Company 2010 februárjában vásárolt eszközöket Ronsontól. A Ronson 1913 óta forgalmazott öngyújtókat, és zseböngyújtók és tartozékok széles választékát kínálta.

Történelem

A Ronson Corporationt, majd később a Ronson Consumer Products Company-t az Aronson család alapította. Eredetileg Louis V. Aronson tulajdonosa és üzemeltetője volt a Newark állambeli Art Metal Works-nek, amelyet 1886-ban nyitott meg. Az Art Metal Works különféle dekoratív fémtárgyakat gyártott, köztük könyvtartókat, papírnehezékeket, asztali készleteket, lámpákat, miniatűröket és más fémből készült tárgyakat. A vásárlói igények miatt Aronson elkezdte felfedezni a lángpiacot, és az 1900-as évek elején öngyújtókat kezdett gyártani.

1910-ben Aronson szabadalmat kapott a „Pist-o-liter” névre keresztelt szikragyújtó rendszerre, 1913-ban pedig elkészítette a „Wonderlite” névre keresztelt zseböngyújtót. 1928-ban Ronson szabadalmat szerzett a forradalmian új, egyműködésű „Banjo” öngyújtóra, amely egyetlen gombnyomással gyújtást és kioltást is kínál. Mr. Aronson úgy döntött, hogy az öngyújtó üzletre koncentrál, és eladta az Art Metal Works céget. Az évtizedek során a Ronson Corporation és különböző leányvállalatai folytatták a RONSON védjeggyel ellátott zseb-, többcélú és fáklya típusú öngyújtók, valamint a RONSONOL védjegy használatával öngyújtófolyadékok és bután-üzemanyagok fejlesztését. Különféle kiegészítőket is gyártott, köztük öngyújtókat, tűzköveket és kezdetben sok más fogyasztási cikket is. Az 1960-as években a Ronson Corporation eladta nemzetközi tevékenységét, így a vállalat elsősorban Észak-Amerikában folytat tevékenységet és értékesítést.

2010-ben a Zippo Manufacturing Company, Bradford, PA, megvásárolt bizonyos eszközöket a Ronsontól, beleértve a RONSON és RONSONOL védjegyeket és a hozzájuk kapcsolódó termékeket. A Zippo nem szerezte meg a társaságot vagy a vállalati nyilvántartásokat vagy kötelezettségeket.

Ma

A RONSON és RONSONOL márkák a Zippo Manufacturing Company márkacsalád részét képezik. A márkák termékcsaládja továbbra is öngyújtók, üzemanyagok és kapcsolódó kiegészítők, amelyeket az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban forgalmaznak és értékesítenek kiskereskedőknél és online.


Northern Lights logó

Történelem

Az 1978-ban alapított Northern Lights már több mint 40 éve ragyogóvá teszi a világot, és a gyertyafény melegével szebbé teszi az otthonokat. A „gyertyakészítés művészetében” gyökerező erős gyökerei, a luxusgyertyák és a kézműves kiegészítők vezető tervezőjeként kiváló hírnevet szereztek. Kézzel öntött gyertyáink az USA-ban készülnek finom illatanyagok és illóolajok felhasználásával. Viaszkeverékeink szójaviaszt és más természetes alapú viaszokat tartalmaznak. Kanócunk természetes pamutból készül. alapanyagaink felelős forrásból származnak, és újrafelhasználásra tervezték őket. A minőségi összetevők ezen kombinációja biztosítja kézműves gyertyáinknak tiszta égési tulajdonságait, kiváló illatosító tulajdonságait, és hozzájárul tartós értékükhöz.

Ma

A Zippo 2019 januárjában vásárolta meg a Northern Lights céget. A vállalat és alkalmazottai továbbra is Wellsville-ben (NY) találhatók.

A Zippo számára az akvizíció diverzifikált termékvonalat, új értékesítési csatornákat, kritikus know-how-t és szakértelmet ad egy gyorsan növekvő, trendi kategóriában a Zippo márkacsaládhoz.

Ez a párosítás nagy értelmet adott a Northern Lights alapítóinak, Andynak és Tina Glanzmannak, mivel a Zippo és a Northern Lights egymáshoz igazodó kultúrája, értékei és pozíciói osztoznak. Mind a Zippo, mind a Northern Lights büszke amerikai gyártók, amelyek az Egyesült Államok kis, erős közösségeiben találhatók, és régóta ismertek a megbízható és gyönyörűen megtervezett termékekről.

A Zippo meglévő nemzetközi csatornáit kihasználva megkezdi a Northern Lights márka és termékkínálatának globalizálását, további terjeszkedés lehetőségével.