A 25000.-Ft fölötti rendelés esetén ingyenes házhozszállítás!

Zippo öngyújtó töltése

Szélálló öngyújtóját úgy tervezték, hogy a Zippo Premium öngyújtófolyadékkal és tűzkövekkel működjön a legjobban. Most nézzük meg, hogyan kell feltölteni vagy újratölteni az öngyújtót. Az öngyújtó folyadék akkor is elpárolog, ha az öngyújtót nem használja, ezért ügyeljen arra, hogy a fedelet mindig zárva tartsa, és érdemes minden kirándulás előtt feltölteni.
Ügyeljen arra, hogy minden tűz- vagy lángforrástól távol végezze el a következőket.

Az öngyújtó feltöltéséhez:

1. Vegye ki a belső egységet a házból.

2. Fordítsa meg és emelje fel a filcpárnát, hogy felfedje az üzemanyagkamrában lévő, pamut nedvszívó töltetet.

    • Tipp: Ha az alátétet nehéz felemelni, használjon széthajtott gemkapcsot vagy hasonló eszközt.

3.Lassan telítse a pamut töltetet gyújtófolyadékkal. Állítsa le a feltöltést, amikor a folyadék eléri a töltet tetejét, vagy elkezdi megváltoztatni a színét.

    • Tipp: Ne töltse túl. Ha túl van töltve, az öngyújtóból kifolyik az üzemanyag. Kerülje a folyadék bőrre jutását, mert irritálja a bőrt. Ha bőrrel érintkezik, azonnal mossa le az érintett területeket enyhe szappannal és vízzel.

4. Helyezze vissza a belső egységet a házba, és az öngyújtó meggyújtása előtt törölje le a felesleges folyadékot az öngyújtóról és a kezéből. Ha van üzemanyag az öngyújtón, egyszerűen törölje le, vagy várjon egy kis ideig, amíg elpárolog. Gyújtás előtt győződjön meg arról, hogy az üzemanyagtartály le van zárva, és nincs kiömlött üzemanyag a közelben – ez gyúlékony folyadék.

    • Tipp: Ha az öngyújtót a zsebében kívánja tartani, javasoljuk, hogy „alulról lefelé” tegye.

5. Hüvelykujjával lefelé irányuló mozdulattal üsse meg a kovakő kereket, hogy szikra keletkezzen. Ha nem jelenik meg láng, ismételje meg.

6. Miután a láng megjelent, és befejezte a használatát, csukja le a fedelet, hogy kialudjon. Ez az öngyújtó nem olt ki magától, ezért le kell zárni a fedelet.

  • Figyelmeztetés: A használat időtartamától függően legyen óvatos, mert az öngyújtó forró lehet.


Használjon eredeti Zippo üzemanyagot, kanócot és tűzkövet