Rólunk

Rólunk


Cégünk 1990 óta a ZIPPO öngyújtók hivatalos magyarországi forgalmazója.

2012 óta Webáruházunk mindenki számára a nap 24 órájában nyitva áll, raktárról dolgozunk, így amely megrendelésről visszaigazolást küldünk, az akár a megrendelés napján is átvehető személyesen a Palóc utcai üzletünkben. Üzletünkben és a webáruházon a Magyarországon forgalomba hozott teljes Zippo termék választék megtalálható.

Viszonteladó partnereink ország szerte, változatos kínálattal várják kedves vevőiket.

Filozófiánkkal a Zippo márka filozófiáját követjük, magas minőségű, ügyfélbarát kiszolgálással, és több mint 20 éves szakmai tapasztalattal igyekszünk megfelelni minden felmerülő vásárlói igénynek, akár vásárlással, akár a Zippo márkával kapcsolatos kérdése merül fel. Kollégáink munkaidőben készséggel állnak az érdeklődök rendelkezésére, személyesen, telefonon és e-mailben is.

Elérhetőségünk:

SZ.V.Z.T. Kft.

Cím: 1135 Budapest, Palóc utca 4/B. Földszint.
Telefon:
Mobil: +36 (30) 2577-824
Fax:
E-mail: zippo@zippo.hu
Nyitvatartás: H-CS: 8:30-16:00 | P: 8:30-14:00


Nagyobb térképre váltás

 

Akkor és Most

AKKOR ÉS MOST

A Zippo Manufacturing Company története az emberek története, kezdve az alapítóval, George G. Blaisdellel, a rengeteg Zippo alkalmazotton és vásárlón át egészen a gyűjtőkig, akik fontos szerepet játszottak a 80 éves fennállásában. A Zippo márka iránti hűségük Amerika egyik legnagyobb vállalatává tette a ZMC-t, melynek színes történet itt olvashatod.

1930-as évek.

A Zippo idővonala a ’30-as években kezdődik, a Bradford városában található Bradford Country Clubban. Mr. Blaisdell kínosan figyelte, ahogy egy barátja egy ormótlan, Osztrák készítésű öngyújtót használ. Az öngyújtó jól működött, még szélben is, a “kéményének” köszönhetően. De megjelenésre haszonelvű volt. Használata két kezet igényelt, és vékony fém felülete könnyen meghorpadt. 1932 vége felé, úgy döntött újratervezi az Osztrák öngyújtót. Mr. Blaisdell egy négyszögletes tokozást készített az öngyújtóhoz, és a felső részét forgópánttal rögzítette hozzá. A kémény tervét megtartotta, mely kedvezőtlen körülmények között is megvédte a lángot. Az eredmény egy jól kinéző, könnyen használható öngyújtó volt. Az első Zippo öngyújtó, mely jelenleg is megtekinthető a Zippo/Case Múzeumban Bradfordban, 1933 elején került legyártásra, és 1,95 Dollárért árulták darabját, és egészen a kezdetektől Mr. Blaisdell élettartam garanciája állt mögöttük – “Működik, vagy ingyen megjavítjuk™”

A “Zippo” nevet Mr. Blaisdell alkotta. Tetszett neki a “zipper” (zip-zár angol megfelelője) szó hangzása, és különböző variációkat talált ki a szóra, míg végül a “Zippo”-nál állapodott meg, úgy ítélve, hogy ennek elég modern a hangzása..

Az eredeti Zippo szabadalmat 1934. Május 17-én nyújtották be, melyet 2032695 szabadalom számon 1936. Március 3-án jegyeztek be. Egy második szabadalom is tartozik a névhez, melyet 1950. Augusztus 1-én, 2517191 szabadalomszámon bocsátottak ki.

A Zippo öngyújtó kivitelezése a mai napig szinte változatlan, néhány apró fejlesztéssel. A ’30-as évek közepén a Bradfordban található Kendall Refining Vállalat 500 db Zippo öngyújtóra adott le megrendelést. Legjobb tudomásunk szerint ezek az első vállalati reklámöngyújtók, melyeket a Zippo készített, és rendkívül értékesek a gyűjtők számára. Mind a mai napig népszerű reklámfelületként tekintenek a cégek a Zippo öngyújtókra, és ezek az öngyújtók továbbra is a gyűjtők kedvencei közé tartoznak.

Az 1939-ben kitört Második Világháború komoly hatással volt a Zippora. Amerika háborúba lépésével a Zippo beszüntette a fogyasztói piacra történő termelést, és az amerikai hadsereg számára dedikálta azt. A hadsereg kezdeményezése az acél burkolatú, rücskös fekete felülettel rendelkező Zippo öngyújtó létrejöttéhez vezetett. Az a tény, hogy katonák milliói vitték csatába az öngyújtót, jelentős katalizátora volt, hogy a Zippo öngyújtó Amerika egyik ikonjává vált az egész világon. A hadsereg számára történő termelés, a gyár teljes kapacitását igényelte. Ez lehetővé tette a Zippo számára, hogy megerősödjön anyagilag és hosszú távon életképes vállalattá fejlődjön.

1940-es évek

A háború 1945-ös végével a Zippo újra a fogyasztói piacot célozta meg. A szívében mindig is kezdeményező Mr. Blaisdell szeretett volna egy Zippo öngyújtó formájú autót, így 1947-ben elkészült a Zippo autó.

1950-1960-as évek

Az ’50-es évek közepétől a Zippo öngyújtók aljára dátum kódokat nyomtak. Ennek eredeti célja a minőség ellenőrzés volt, de ezek a kódok idővel felbecsülhetetlen értékű eszközök lettek a gyújtók számára.

A Slim (vékony) modell 1956-os indulása komoly mérföldkő volt. Ezt a modellt elsősorban a hölgyek számára tervezték. Az első nem öngyújtó termék egy zseb mérőszalag volt, mely a “rule” elnevezést kapta, és 1962-ben mutatták be. A ’60-as évek óta más termékek is  bekerültek és eltűntek a Zippo kínálatából. Legtöbbjük promóciós célokat szolgált. A listában megtalálunk kulcstartót, zsebkést, golftűt, toll és ceruza szetteket és a ZipLight zseblámpát.

A gyűjtésre a legnagyobb hatást valószínűleg a Zippo kapcsolata Hollywooddal és a Broadway-jel tette. A Zippo öngyújtó több mint 1500 filmben, színpadi darabban és tv sorozatban jelent meg. Olyan címekben kapott főszerepet, mint az “I Love Lucy”, “Az X-Men” vagy a “Hairspray – A musical”. Az öngyújtó gyakran kulcsfontosságú szerepet játszik a történet előrelendítésében vagy hogy egy karakter személyiségét kifejezze.

A zenei színtéren a Zippo öngyújtók szerepe a ’60-as években vált jelentőssé, mint tisztelgés a kedvenc előadók előtt: egy gesztus, melyet később a “Zippo Pillanat”-ként emlegettek. A híres Zippo kattintás dalokba került be, és az öngyújtók megjelentek az albumok borítóin, a rockerek bőrébe tetoválva, és a Rolling Stone magazin fotózásain. Egy ilyen zenei önéletrajzzal létrejött a ZippoEncore.com, melynek célja, hogy bemutasson még felfedezetlen tehetségeket Amerikában.

1970-1980-as évek

Mr. Blaisdell 1978. Október 3-án elhunyt. Nem csak azért emlékezünk meg róla, mert feltalálta a Zippo öngyújtót, hanem nagylelkű és kedves természete miatt is. Az üzletet lányai, Harriett B. Wick és Sarah B. Dorn örökölték. A ’80-as és ’90-es években a cég a Blaisdell család 6 tagjának tulajdonában állt, beleértve a lányait, és azok gyerekeit.

Ma George B. Duke, Mr. Blaisdell unokája és Sarah Dorn fia a Zippo egyedüli tulajdonosa és az igazgatói tanács elnöke. Gregory W. Booth a Zippo ügyvezető igazgatója.

A ’70-es és ’80-as években a Zippo jelentősen növelte a tengerentúli eladásait és marketing tevékenységét. Ennek eredményeként a Zippo öngyújtókat ma 160 országban árulják. Az erős piac, és a fejlődő országokban való megjelenés rekord eladásokhoz vezetett 2011-ben és 2012-ben.

1990-es évek.

1993-ban a Zippo megszerezte a W.R.Case and Sons Evőeszköz Vállalatot. A Case prémium minőségű, kézzel gyártott késeket készít, és széles választékkal rendelkezik, a hagyományos összecsukható zsebkésektől a fix pengéjű, sportkéseken át, egészen a gyűjthető és különböző eseményeknek emléket állító darabokig. Az 1889-ben alapított és 1905-től Bradfordban működő Case gazdag örökséggel rendelkezik, és rengeteg rajongó gyűjt mind Case késeket, mind Zippo öngyújtókat.

Körülbelül négymillió Zippo gyújtő van az Egyesült Államokban, és további egymillió a világ más tájain. Szenvedélyük és elkötelezettségük a márka iránt példátlan. Annak érdekében, hogy tovább növelje a gyűjtés élményét, Zippo gyűjtői klubok alakultak szerte a világon, és találkozókat illetve egyéb eseményeket rendeznek évente.

A Zippo/Case Múzeum 1997 Júliusában nyitotta meg kapuit. A 1400 négyzetméteres épületben található a Múzeum, egy bolt és a híres Zippo Repair Clinic (Zippo Javító Klinika), ahol az öngyújtók javítását mutatják be. A Zippo/Case Múzeum boltját 2012 elején felújították, olyan felületek jelennek meg, mint a tégla, a bőr és egy fa ösvény, mely a középen, tüzet formáló lelógó lámpákkal megvilágított pénztárhoz vezet. Hajdani művészeti alkotások és életmód fotók díszítik, a polcok pedig a Zippo alján látható pecsétet idézik.

2000-től Napjainkig

2002 őszén a Zippo megkapta a Zippo öngyújtó formájára vonatkozó védjegyet. Ez komoly mérföldkő volt a hamisítványok elleni harcban. Egy új termékkategória is bemutatásra került, Zippo MPL® néven, mely egy gázzal utántölthető, több célra is használható konyhai gyújtó szerű öngyújtó. Azóta több új termék is gazdagítja ezen több célú öngyújtók sorát.

A Zippo szélálló öngyújtó szinte elengedhetetlenek a szabadtéri tevékenységekhez, egészen… nps több mint 80 éve. Rengeteg történet szól arról, hogyan mentette meg a láng, a fény vagy a Zippo háza a napot vagy akár valaki életét. 2010-ben a vállalat bemutatta a teljesen fém kézmelegítőt, melyet Zippo Premium öngyújtó utántöltő folyadék működtet, és bármely hasonló terméknél hosszabb ideig üzemel. 2011-ben a Zippo kültéri termékek sorát a tábortűzgyújtó és a hajlítható nyakú többcélú öngyújtó egészítette ki. Mivel ezek a kültéri termékek komoly eladásokat produkáltak, a Zippo nekilátott a Zippo márkájú Outdoor termékek robusztus vonalának, mely kempingezéshez és természetesen a tűzgyújtáshoz kapcsolódó termékekből fog állni, és 2013 második felében mutatják be.

A Zippo széles körű termékválasztéka tovább nő, és megtalálhatóak benne, az öngyújtó kiegészítők, gázzal működő gyertyagyújtók, női és férfi illatszerek, és életmód kiegészítők férfiak számára; és folyamatosan fejlődik.

A Zippo a Ronson márkát szintén megszerezte 2012-ben, mikor 80 éves fennállását ünnepelte. Ekkor készült el az 500 milliomodik Zippo öngyújtó a világon, azóta, hogy Mr. Blaisdell 1933 elején megalkotta a legelsőt.

Az öngyújtó beleivódott a köztudatba Amerikában és az egész világon. Marketing szempontból a márka 98 százalékos ismertséget élvez. Ez azt jelenti, hogy 100 megkérdezett emberből 98 ismerte a márkát vagy az öngyújtót, anélkül, hogy előtte bármilyen felkészítést kapott volna. Ez egy bámulatos ismertségi faktor.

Manapság, bár a legtöbb termék eldobható, vagy limitált garanciával árulják a Zippo öngyújtó mögött még mindig élettartam garancia áll. “Mőködik vagy Megjavítjuk™”. Több mint 80 éve elteltével, soha senki nem fizetett egy Zippo öngyújtó mechanikus hibájának javításáért, függetlenül az öngyújtó korától vagy állapotától.

Dátum Kódok

DÁTUM KÓDOK

Mint a legtöbb gyűjtők számára értékes tárgynál, a Zippo öngyújtó értékére is hatással van a gyártás dátuma. Minden Zippo szélálló öngyújtó alján találod meg ezt a fontos információt, mely segít meghatározni a korát.

A dátum kódok az ’50-es évek közepén kerültek bevezetésre. Eredetileg minőség ellenőrzési célokat szolgált. Azóta a dátum kódok a Zippo gyűjtők felbecsülhetetlen eszközévé váltak. Az 1933 és 1957 között készült öngyújtók többsége beazonosítható a stílus és a modell illetve a szabadalmi jegyek alapján.

Az öngyújtó aljába nyomott “Zippo” szó kinézete is árulkodik a koráról. Az évek során három alkalommal változtatták meg gyökeresen. 1933 és az ’50-es évek közepe között a Zippo szó nyomtatott nagybetűkkel lett az öngyújtó aljába ütve. A Zippo kézírásos logóját a ’40-es évek végén fejlesztették ki, és 1955-től nyomták az öngyújtók aljába. A ’70-es évek végén a logót újratervezték és 1980-tól használták az öngyújtókon.

Ami egykor a minőség ellenőrzést szolgálta a Zippo alapítójának George G. Blaisdell számára, mára a gyűjtők álmává vált. Hogy be tudják azonosítani a javításra visszaküldött esetlegesen hibás öngyújtó sorozatot, minden Zippo öngyújtó alját egy sor jelöléssel látták el. Az 1950-es évek óta ezen jelölések segítségével pontosan meg lehet határozni egy öngyújtó korát. A világhírű “Működik vagy megjavítjuk™” élettartam garancia a mai napig fedez minden Zippo szélálló öngyújtót.

ZIPPO SLIM ÖNGYÚJTÓK AZONOSÍTÓ KÓDJAI

images

ZIPPO HAGYOMÁSNYOS ÖNGYÚJTÓK AZONOSÍTÓ KÓDJAI

Datum4

 

dátu3


Hírek


HÍREK

Megérkezett a legújabb gyűjthető modell

Zippo D-Day modell2014.07.16. – A Zippo idén is megemlékezik az egyik legbátrabb hadműveletről a történelemben, egy különleges ajándék szettel, mely tartalmaz egy eredeti Zippo szélálló öngyújtót, mely az amerikai katona barátjaként is ismert volt a II. Világháború alatt; illetve egy autentikus Acme „Tücsök” kattintót, melyet kódolt üzenetek továbbítására használtak az invázió alatt a szövetséges katonák. Az öngyújtó sorszámozott, a D-Day 70. évfordulójára összesen 7000 db ajándék szett készül a világon.

Frissítő nyári újdonságok

Akciós Zippo modellek2014.07.01 – Mint minden évben a Zippo idén is kiadja akciós sorozatát, 6790,- Ft-os egységáron, a készlet erejéig. Húsz féle új, mintás modell kerül kínálatunkba, melyek Június 15-étől megrendelhetőek webáruházunkból! Az akció a készlet erejéig tart. Kattints ide a termékek megtekintéséhez!